Na skróty

12 października 2013

Jesienne leczo z kabaczkiem a'la Mały

   Ostatnio spotkałem się z kolegą z daaawnych lat. Nie rozmawialiśmy ze sobą od kilku wiosen. I tak nadrabiając zaległości poruszyliśmy kwestię mojego bloga. Wspomniał, że czyta i że zauważył, że mocno zaniedbałem kategorię postów o nazwie "przepisy". Tak więc Maciek - specjalnie dla Ciebie, wrzucam dzisiaj przepis na popularne, szczególnie jesienią, danie, jakim niewątpliwie jest leczo! :)






Składniki (na porcję widoczną na zdjęciu):
- pierś z kurczaka (150g)
- papryka czerwona (81g)
- papryka żółta (106g)
- pieczarki (90g)
- kabaczek (323g)
- cebula (96g)
- pomidory (331g)
- papryka czerwona (chilli) (9g)
- marchew (118g)
- przyprawy

Przygotowanie:

Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody i wstawiamy na palnik. Następnie kroimy pierś w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Po chwili dorzucamy drobno pokrojone warzywa. Wszystko kroiłem w kostkę poza marchewką, którą starłem na tarce. Najpierw dodałem cebulę, następnie paprykę, marchew, pieczarki, pomidory. Zaś na samym końcu kabaczka. Całość przyprawiamy i trzymamy na gazie, od czasu do czasu mieszając, aż do momentu kiedy warzywa nieco zmiękną. Następnie przekładamy do miseczki i voila - gotowe. Smacznego!


Wartości odżywcze:
Całe danie to jedynie 466 kalorii. Składa się z 47g białka, 54g węglowodanów oraz 4g tłuszczu.

Źródło: tabele-kalorii.pl





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz