Składniki (na porcję widoczną na zdjęciach):
- Papryka czerwona (100g)
- Kukurydza konserwowa (36g)
- Sałata lodowa (237g)
- Cebula (28g)
- Ogórek (konserwowy) (49g)
- Pierś z kurczaka (76g)
- Rodzynki (3g)
- Suszone owoce goji (3g)
- Słonecznik (3g)
- Cebula (28g)
- Ogórek (konserwowy) (49g)
- Pierś z kurczaka (76g)
- Rodzynki (3g)
- Suszone owoce goji (3g)
- Słonecznik (3g)
- Jogurt naturalny (52g)
- Ananas (75g)
- Przyprawy
Przygotowanie:
Pierś kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię, na którą wlewamy wcześniej niewielką ilość wody. Następnie smażąc przyprawiamy wedle uznania. Kapustę szatkujemy, dodajemy pokrojone w kostkę paprykę oraz ogórki. Cebulę proponuję przekroić w półkrążki. Dodajemy kukurydzę, a następnie pierś z kurczaka (przed dodaniem proponuję ją nieco przestudzić). Wraz z przyprawami, rodzynkami, owocami goji i słonecznikiem dodajemy jogurtu. Wszystko mieszamy i zabieramy się do konsumpcji. Smacznego!
PS: Oczywiście nie wyliczałem dokładnie 3g słonecznika, rodzynek i owoców goji. Robiłem jednorazowo dwie porcje, dorzuciłem garść mieszanki tych trzech składników i okazało się, że ważyło to 18 gramów. Tak więc do jednej porcji użyłem około 9 gram. Jednak aby być skrupulatnym przy wyliczaniu wartości odżywczej rozdzieliłem to jako osobne składniki :)
PS: Oczywiście nie wyliczałem dokładnie 3g słonecznika, rodzynek i owoców goji. Robiłem jednorazowo dwie porcje, dorzuciłem garść mieszanki tych trzech składników i okazało się, że ważyło to 18 gramów. Tak więc do jednej porcji użyłem około 9 gram. Jednak aby być skrupulatnym przy wyliczaniu wartości odżywczej rozdzieliłem to jako osobne składniki :)
Wartości odżywcze:
Porcja widoczna na zdjęciu to jedynie 286 kalorii. Składa się z 29g białka, 30g węglowodanów oraz 4g tłuszczu.
Źródło: tabele-kalorii.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz